SOS digest: 9. - 16. červen 2008

Výběr informací, které zveřejnil server Sdružení obrany spotřebitelů (SOS) v týdnu 9. - 16. června 2008.



S vejci nemáme problém

„Systém veterinárního dozoru v ČR je účinný a správně nastavený, i pokud se týká kontroly rizika salmonel v chovech nosnic i v průběhu balení, zpracování a distribuce vajec“, konstatovala mise z FVO.

09.06. 2008

Méně, ale kvalitněji

Zelenino-ovocné šťávy z Beskyd získaly v letošním roce cenu poroty v akci Nejlepší výrobek roku volený spotřebiteli. Zaujaly nejen svými chuťovými kombinacemi, ale hlavně naprosto unikátní a novou technologií, která umožňuje zachovat všechno zdravé, co výrobek obsahuje. Pro bližší informace jsme zašli za Ing. Milanem Houškou,CSc. z Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i. Právě tento ústav má významný podíl na inovaci.

11.06. 2008

Věnujte pozornost doporučenému dávkování

Jídla z Asie získávají mezi českými spotřebiteli stále větší popularitu. Na zvýšenou poptávku reagují obchodníci, a tudíž roste i počet obchodů, které se specializují na prodej asijských potravin. Jak však dokazují poznatky Státní zemědělské a potravinářské inspekce, konzumenti těchto potravin by měli věnovat větší pozornost informacím na obale, zejména doporučenému způsobu použití a dávkování.

12.06. 2008

TEST si posvítil na opalovací přípravky

V červnovém vydání časopisu TEST naleznete první část velkého testu opalovacích přípravků. Výsledky zkoušek jsou potěšující.

13.06. 2008

pridej.cz